Plastischen Chirurgie

David Wijnberg Plastischen Chirurg

David Wijnberg Plastischen Chirurg

Na het behalen van zijn bachelor degree economie en werkzaam te zijn geweest als Paramedic op de ambulance in de Verenigde Staten kwam Dr. David Wijnberg terug naar Nederland waar hij vervolgens in Groningen geneeskunde studeerde. Eenmaal afgestudeerd als arts deed hij zijn vooropleiding algemene chirurgie in het Martini ziekenhuis te Groningen.

Daarna vervolmaakte hij zijn studie in de plastische, reconstructieve hand en esthetische chirurgie onder de dienst van Professor Robinson in het Academisch Ziekenhuis te Groningen.Gedurende deze opleiding kwam hij in contact met alle facetten van de plastische, reconstructieve en esthetische heelkunde. Hij ontwikkelde er de vakkundigheid voor allround plastisch chirurgische oplossingen. Ook op het gebied van de reconstructieve chirurgie, handchirurgie, borstreconstructies en vele andere technieken in dit complexe domein ontwikkelde hij de nodige kennis.

Bovendien deed hij onderzoek naar de ontwikkeling van het wikkelhart in samenwerking met de afdeling thoraxchirurgie wat resulteerde in vele opdrachten op internationale congressen en publicaties in diverse tijdschriften. Na zijn lange opleiding volgt hij nog steeds vele workshops, symposia en internationale congressen om zich de nieuwste technieken betreffende de hand,chirugie, laser technieken en esthetische chirurgie meester te maken.

In 2009, na 4 jaar waarnemend opleider te zijn geweest, werd hij de opleider van de perifere stage van de plastisch chirurgen in opleiding in Nijmegen.Naast de diverse “klassieke” chirurgische technieken heeft hij een speciale interesse in laser, de hand en borstchirurgie. Verder behoren de ooglidcorrectie, injectables (verouderde gelaat) , buikwandcorrecties, liposculptuur en lipofilling tot zijn expertise.